Telefon bemutatók

Telefon bemutatók

Xiaomi Mi Note 2 - a szépség, amely szörnyeteg

Sikerült szert tennem a Xiaomi legújabb zászlóshajójára, ami nagyon kellemes "kis" készülék lett, nézzük mit tud.

2016. november 20. - tibcsi0407

xiaomi-mi-note-2-black-front-970x546-c.jpg

Szeretném bemutatni a Xiaomi legújabb telefonját, a Mi Note 2-t, amit a Xiaomi idén októberben mutatott be a közönség számára.

A telefon az SPEmall-tól érkezett tesztelésre, ezért külön köszönet jár nekik, hogy ilyen hamar eljuttatták hozzám ezt a gyönyörűséget, ugyanis jelenleg nagyon nehéz beszerezni Kínán kívül, mert a készleteket a felhasználók másodpercek alatt kiürítik a MI.COM-os flash sale-ek alkalmával.

Kezdjük is az ismerkedést a specifikációkkal:

Specifikációk

 

Támogatott hálózatok: 

  • Global változat
    FDD-LTE: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B12 / B13
    / B17 / B18 / B19 / B20 / B25 / B26 / B28 / B29 / B30
    TDD-LTE: B38 / B39 / B40 / B41
    TD-SCDMA: B34 / B39
    WCDMA: B1 / B2 / B4 / B5 / B8
    GSM: B2 / B3 / B5 / B8
    CDMA: BC0 / B1 / B10 / B15

  • Standard változat
    FDD-LTE: B1 / B3 / B5 / B7
    TDD-LTE: B38 / B39 / B40 / B41
    TD-SCDMA: B34 / B39
    WCDMA: B1 / B2 / B5 / B8
    GSM: B2 / B3 / B5 / B8
    CDMA: BC0


Bejelentés: 2016 október

Méretek: 156.2 x 77.3 x 7.6 mm (6.15 x 3.04 x 0.30 in)

Tömeg: 166 g (5.86 oz)

SIM: Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)

Kijelző: AMOLED hajlított kijelző, 110% NTSC color gamut, 100000:1 kontrasztarány

Méret: 5.7" (~74.2% screen-to-body ratio)

Felbontás: 1080 x 1920 pixel (~386 ppi )

Op.rendszer: MIUI 8.0  Android 6.0 (Marshmallow)

SoC: Qualcomm MSM8996 SD821 CPU négy magos (2x2.35 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo) GPU Adreno 530

Tárhely/Memória: 64 GB UFS 2.0/4 GB DDR4 RAM vagy 128 GB UFS 2.0/6 GB DDR4 RAM

Kamera

Hátlapi: Sony IMX318 Exmor RS 22.5 MP, f/2.0, EIS (gyro), phase detection autofocus, dual-LED  flash,
1/2.6" szenzorméret, 1 µm pixelméret, geo-tagging, touch focus, arcfelismerés, HDR, panorama
Video 2160p@30fps, 1080p@30fps
Előlapi: 8 MP, f/2.0, autofocus

Vezeték nélküli technológia: WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth v4.2, A2DP, LE

GPS: GPS, A-GPS, GLONASS, BDS

NFC: Van

Infra: Van

USB: Type-C 

Akkumulátor: Li-Ion 4070 mAh beépített

Elérhető színek: Black,  Silver

Külső

 

kep_1.png

Forrás: MI.com

Mindannyian tudjuk, hogy a Samsung Note 7 milyen gyönyörű készülék lett, mindaddig egy nagyon jó is volt, míg el nem kezdtek a telefonok sorra kigyulladni, talán fel is robbant néhány és a Samsung folyamatos bakizások után visszahívta a teljes készletet és beszüntette a gyártást.

A "Samunak" a legfőbb erénye a külsejét tekintve az ível kijelző volt, amit vagy nagyon sokan szeretnek, vagy nagyon sokan utálnak, mert szerintük nem praktikus a kialakítás.

Ezt most tegyük félre. Egyre több gyártó kezdi meglovagolni a lehetőséget, hogy a Note 7 eltűnt a piacról és nincs rá igazi alternatíva. Kínából a Huawei, a Xiaomi és a Vivo is bemutatta azóta az ívelt kijelzős telefonját, de a pletykák szerint már a HTC saját variánsa is tervben van.

Ezek közül én a Xiaomi üdvöskéjét, a Mi Note 2-t szeretném bemutatni. Több okból is nagyon érdekes vétel ez a telefon. Egyrészt azért, mert az íves csúcstelefonok közül a legjobb árral rendelkezik, másrészt a MIUI a 9-es változatnál az ívelt képernyőrészre külön funkciókat fog felvonultatni. A Huawei Mate 9 (PD) is nagyon gyönyörű, de kb. 450 ezer Forintos áron egyszerűen nem tudnám ajánlani, bármilyen hardvert is vonultat fel. A Vivo pedig szintén nem az alacsony árkategóriában játszik.

Ellenben a Mi Note 2 legkisebb variánsa, ami jelenleg a teszt főszereplője is, már 150 ezer Ft alatt beszerezhető, ami a fent felsorolt hardver tekintetében nagyon-nagyon kedvező ár.

Nézzük a külsőt és a tartozékokat.

 

img_20161118_152503.jpg

A telefon egy nagyon egyszerű fehér dobozban érkezett, semmi csicsa, semmi prémiumra utaló jelzés, de annál érdekesebb volt kibontani és várni, hogy mit is rejt magában.

img_20161118_152531.jpg

 

A fóliát eltávolítva egyből a telefon néz velünk farkasszemet. Az előlapon és a hátlapon is gyári fólia található. A hátlapit ne dobjuk ki soha, mert azon van az IMEI szám és néhány fontos információ, ami garanciáztatás esetén jól jöhet. 

A telefon alatti kartont eltávolítva találunk még egy gyári műanyag tokot (szintén lefóliázva), egy töltőt, egy kábelt, garanciapapírokat, valamint SIM tűt.

img_20161118_182229.jpg

 

A telefon teljes előlapja és a hátlapja is üvegből készült. Sajnos a védelemről nincs pontos információm, természetesen frissítem majd a cikket, ha hozzájutok az információhoz.

Gyönyörű, a kézben fogva a nagy mérete ellenére is kényelmes, kényelmesen használható. A ZUK Z2 után nagyon furcsa volt, hogy a készülékház vékony, mindössze 7,6 mm a vastagság, ami a 4070 mAh akku ellenére nagyon kecsesnek számít.

A kerete a telefonnak aluminium, sötétszürke festéssel. Jobb oldalon felül a kikapcsológomb, valamint a hangerőszabályozók kaptak helyet, míg baloldalon a SIM tálca, ami két nano méretű kártyát fogad, SD bővítésre nincs lehetőség.

Alul a Type-C port található meg, valamint két hangszórónak kialakított furatok, de valójában csak az egyik rejt magában hangszórót, a másikban valószínűleg a mikrofon van.

A telefon tetején található a 3.5 mm jackdugó, valamint az infraport és egy zajszűrő mikrofon.

Az előlap íves és gyöngyörű! Alul található a home gomb (ami ujjlenyomat érzékelő is egyben), valamint jobb és bal oldalán a gombnak 1-1 kapacitív érzékelő foglal helyet, amelyek fehér világító pont formájában jelennek meg, de csa akkor látható, ha megérintjük, vagy a kijelzőt érintjük meg. A pont azért jó választás a szimbólumok helyett, mert a gombok funkciója a MIUI-n belül felcserélhető, ami szintén nagy előny.

A felső káván a beszédhangszóró, a rejtett értesítési LED (RGB), a beszédhangszóró, közelség- és fényérzékelő, valamint a 8 Megapixeles előlapi kamera foglal helyet.

A készülék hátlapja üvegből készült, a szélei hasonlóan lekerekítettek. Nagyon masszív érzetet ad a telefonnak és nagyon szép is.

Található rajta alul egy MI logó, valamint a felső részer a Sony kamera és a dupla LED-es villanó foglal helyet.

img_20161118_182439.jpg

Sajnos, mint a legtöbb üveghátlapos telefon, ez is gyűjti az ujjlenyomatokat és a mázgát, de nagyon könnyen tisztítható akár egy szemüvegtisztító kendő segítségével.

A kijelző egy ívelt AMOLED, a gyártóját sajnos nem részletezte a Xiaomi, valószínűleg belpiacos gyártóról lehet szó.

A felbontás FullHD, ami 5.7" méretben még elfogadható, de a pixelhuszárok lehet találnak majd rajta kifogásokat, nekem 100%-ig kielégítő, amit nyújt.

A színek gyönyörűek, a fekete az fekete, mint minden AMOLED esetén, nem találok rajta kivetni valót. A fényerő megfelelő, kint is jól olvasható minden. Sajnos tűző napon nem tudtam kipróbálni, mivel az időjárás ilyen szempontból nem volt hozzánk kegyes. Sötétben a fényerő eléggé visszavehető, így az esti olvasgatásban sem fogunk megvakulni a fénytől. Ezen még segít a MIUI-ban található olvasómód, ami még jobban elviselhetővé teszi a böngészést.

img_20161118_182912_1.jpg

 

 

Kamera, audió

 

A kínai telefonoknál, még a drágábbaknál a kamera mindig komoly vízválasztó, főleg a gyengébb fényviszonyok mellett készült képekkel szoktak lenni problémák. 

Szerencsére ezen a téren a Note 2 nagyon sokat javult, beltérben is élesek a képek, nem zajosak, de nem is mosottak, kültérben pedig tökéletesek. 

A színek rendben vannak, nincs lencsetorzítás, jó a vonalélesség, a dinamika nagyon jó, nem tudok rá egy rossz szót sem mondani, bár azt hozzáteszem, hogy nem vagyok egy fotózseni.

Camera 2.0 API sajnos továbbra sincs, biztos lehet engedélyezni root és némi piszkálás után, de ezt nem szerettem volna a tesztkészüléken. 

A képek készítéséhez a MIUI kamera alkalmazását használtam, amely bőven tud mindent, amire szüksége van egy átlagfelhasználónak. Van beutify mód, ami kírja, hogy hány évesnek lát a kamera, ezt például utálom, mert bő 10 évvel öregít engem, de egyébként jópofa funkció.

A képre kattintva megnyílik a galéria.

Szerintem a kamera nagyon rendben van, bőven kielégíti az átlagfelhasználó mindennapi igényeit.

 

A telefon hangszórója nagyon jó, gyönyörű szép tiszta és hangos hangok jönnek belőle és van mély is, ami külön öröm számomra. Mindezt torzítás nélkül teszi.

A Xiaomi még nem szállt fel a "hagyjuk ki a jack dugót" vonatra, a fülesen nagyon szép tiszta a hang, meglepően jól dolgozik a hangprocessor.

MIUI

 

A MIUI-t nem hiszem, hogy nagyon részletesen kellene bemutatnom, a legtöbben ismerjük. A MIUI-t lehet vagy nagyon szeretni, vagy nagyon utálni, szerintem a kettő közti állapot nincsen.

Egy rendkívül funkciódús operációs rendszerről van szó, ami a legapróbb pontján sem hasonlít az AOSP rendszerekre.

Témázható, és rengeteg apró funkció van benne elrejtve, amelyek megkönnyítik a mindennapi felhasználást. Jelenleg szerintem ez a legjobb és legösszetettebb Android rendszer, aminél még csak hab a tortán, hogy nagyon komoly támogatást és rengeteg frissítést kap.

Egyelőre a telefonon még csak a China Stable verzió van, mert a Global verziókat még nem adta ki a Xiaomi, de ez csak idő kérdése. A Global developer verziók általában magyarul is tudnak.

Ha jól tudom itt van először az, hogy a Microsoft termékeit is tartalmazza a rendszer, ugyanis a Xiaomi és a szoftveróriás megállapodást kötöttek.

 

Hardver

 

A hardver pontos specifikációja a bevezető részben pontosan olvasható. Látható, hogy a telefon szíve a legújabb Snapdragon csúcsprocesszor, a Snapdragon 821, amely a 820-as év elején bemutatott Qualcomm SoC-nak a felturbózott változata, magasabb az órajel a BIG magoknál, valamint optimalizálták is a működését a kisebb fogyasztás érdekében.

A hardvert lehetetlen megakasztani, egyszer sem röccent meg nálam a telefon, a tesztek és a játékok alatt éppen csak langyos volt a burkolat. 

Nálam a kisebbik 4GB RAM-os változat van, de már ez is maximálisan kielégítő, valószínűleg még 2-3 év múlva is az lesz. 

 

 

 

Üzemidő

 

Mivel az eddigi tesztet még csak az első teljes lemerülés előtt írtam, valamint rengeteg kamerázás, telepítés és benchmark futott, ezért ezt a bekezdést később frissítem, ha lesz egy kicsit több hétköznapi használatból eredő tapasztalatom ezzel kapcsolatban.

 

Adatkommunikáció, összegzés

 

Ez a Xiaomi harmadik telefonja, amely LTE B20-as változatban is elérhető. Látható, hogy a Xiaomi elkezdett nyitni a nemzetközi piacok felé, még ha ezt nagyon pici és óvatos lépésekben is teszi meg, mondjuk a LeEco-val ellentétben, akik idén hivatalosan nyitottak az USA-ban, Indiában és Oroszországban is.

Dual-Band Wifi-vel (AC), Bluetooth 4.2-vel és mindenféle finomsággal felszerelték ezt a gyönyörű készüléket.

A telefonban található szenzorok:

screenshot_2016-11-20-07-56-24-657_com_antutu_abenchmark.png

 

A GPS kikapcsolt Wifi és adatkapcsolat mellett is nagyon gyorsan talált jelet és nagyon pontosan is tartotta a pozíciót, nyílt terepen ettől is nagyobb pontosságra számítok.

screenshot_2016-11-20-07-55-33-126_com_chartcross_gpstest.png

 

Elmondhatjuk, hogy a Xiaomi nagyon-nagyon pöpec kis kütyüt tett le ismételten az asztalra, ami a Samsung Note 7 kiesése után nagyon hiánypótló lesz, arról nem is beszélve, hogy körülbelül a Note 7-hez képest féláron beszerezhető, de közel annyit nyújt.

Talán a rossz fényviszonyok mellett a kamera készíthetne kicsivel jobb képeket, de mivel ez még egy nagyon korai rendszer a Xiaomi új üdvöskéjén, ezért szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez nagyon sokat fog még változni. 

Mit kapunk a pénzünkért?

  • Jelenlegi csúcshardvert
  • Ívelt kijelzőt
  • Nagyon komoly szoftveres támogatást
  • Hibátlan összeszerelési és gyártási minőséget
  • Az árkategóriájában verhetetlen kamerát
  • Gyönyörű design-t, ami jó eséllyel nem jön velünk szemben az utcán

Részemről a készülék: KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT

Itt kapható:

International

Standard

3%-os kedvezményhez használjátok az UTSPE3% kupont.

Köszönetet szeretnék mondani az SPEmall-nak a tesztkészülékért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr5511975924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása